ZBORUL MH370 – Cinci zile de căutări în zadar. Țările asiatice cresc forțele și aria de căutare

Zborul MH370 cautari ziua cinci 2Prim-ministrul cinez, Li Keqiang, a solicitat, miercuri, autorităților civile și militare să mobilizeze toate forțele avute la dispoziție pentru creşterea capacității de căutare a aeronavei Malaysia Airline, „să nu se renunţe la nicio licărire de speranță”. Pe de altă parte, autoritățile chineze au solicitat o tratare obiectivă a incidentului și limitarea zvonurilor și interpretărilor neadecvate.
Mesaje similare au fost lansate și de autoritățile malaeziene și vietnameze, care au extins suprafața de cutare marină și terestră, misiunilor de căutare alăturându-se forțe aviatice din Japonia, India și Brunei, astfel că numărul țărilor împlicate în misiuni a ajuns la 12, cel al aeronavelor la 42, iar al navelor la 39.

Comandantul adjunct al marinei vietnameze, Le Minh Thanh, a declarat că guvernul de la Hanoi va face tot ce este posibil pentru a găsi indicii cu privire la locul unde s-ar putea afla aeronava dispărută în dimineața zilei de 8 martie. „În ultimele patru zile și jumătate, guvernul vietnamez nu a precupețit niciun efort sau resurse în încercarea de a găsi avionul dispărut. Cu toate acestea, până în prezent, nimic nu a fost găsit, însă căutările vor continua la o scară mai mare”, a declarat Thanh.
Oficialul vietnamez a mai arătat că țara nu va diminua forțele implicate în misiunile de căutare, „un astfel de gest fiind unul nedrept la adresa famililor înnebunite de durere și a prietenilor care așteaptă vești despre cei dragi”.

Penang, MalaeziaPotrivit oficialilor malaezieni, zona de căutare a fost extinsă la strâmtoarea Malacca și în Marea Chinei de Sud, la misiunilor aeriene și navale participând acum China, Malaezia, Vietnam, Singapore, Indonezia, SUA, Thailanda, Australia, Filipine, India, Japonia și Brunei.
Agenția de presă Xinhua a relatat, miercuri seara un dialog avut cu ministrul malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Bin Tun Hussein, în care a fost întrebat cu privire la identificarea unor cadavre găsite în apropiere de Penang, însă oficialul a declarat că informațiile nu au fost, încă, verificate. Potrivit forțelor aviatice malaeziene, în zona Penang au fost recepționate ultimele semnale ale aeronavei dispărute în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

REFERINŢE >>>
Zborul MH370 – Echipele de căutare au găsit o vestă de salvare în zona în care avionul s-ar fi prăbușit
ZBORUL MH370 – 42 de nave și 35 de avioane continuă fără succes căutările avionului dispărut sâmbătă
ZBORUL MH370 – Un grup de 30 de artişti caligrafi chinezi se aflau în avionul dispărut
ZBORUL MH370 – Căutările avionului dispărut au intrat în a treia zi 
ZBORUL MH370 – China a trimis nave de război, SUA investighează un posibil atac terorist
Controverse în incidentul aviatic în care a dispărut un avion cu 239 persoane la bord

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.