ZBORUL MH370 – „Noapte bună, Malaysian 370”, ultimele cuvinte din cabina avionului dispărut

Reprezentanții guvernului malaezian au prezentat, marți, mult așteptata transcriere completă a ultimei comunicări dintre piloții avionului Malaysia Airlines cu zborul MH370 și turnul de control al traficului aerian din Kuala Lumpur, dispărut la data de 8 martie.
Aceștia au confirmat că ultimele cuvinte din cabina de pilotaj au fost: „Noapte bună, Malaysia Trei Șapte Zero” și nu „Bine. Noapte bună”, așa cum se informase anterior. În aceste condiții, „nu există nici un indiciu, nimic anormal în procesul-verbal”, au declarat oficialii malaezieni.
Întârzierea cu care a fost prezentată oficial această informație a fost justificată de Guvernul malaezian prin nevoia derulării anchetei de către poliției.
Potrivit investigațiilor inițiale, vocea care a lansat ultimul mesaj a fost atribuită copilotului, însă, potrivit celor mai recente declarații ale poliției malaeziene încă nu este confirmată această ipoteză.
„Echipa internațională de investigație și autoritățile din Malaezia rămân la părerea că, până în punctul în care a ieșit din raza de acoperire a radarelor militare, zborul MH370 a fost în concordanță cu acțiunea deliberată a unei persoane aflate în avion”, au mai declarat oficialii malezieni. (Xinhua)

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat la data de 8 martie, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.