China va suspenda o parte din schimburile bilaterale cu Vietnam

China va suspenda o parte din planurile sale privind schimburile bilaterale cu Vietnam, ca răspuns la violențele soldate cu victime în rândul cetățenilor chinezi, a declarat, duminică, Hong Lei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
Potrivit agenției de presă Xinhua, reacția chineză este un efect al incidentelor din Vietnam, în care doi cetățeni chinezi șii-au pierdut viața, alți peste 100 fiind răniți.
Hong a declarat ca China a ridicat nivelul de alertă de securitate pentru turiști chinezi aflați în Vietnam, avertizând proprii cetățeni să nu călătorească în această țară. „Violențele severe care au vizat companiile străine din Vietnam, din data de 13 mai, au provocat victime și distrugeri ale proprietăților deținute de cetățenii chinezi. Aceastea au sabotat atmosfera, condițiile de comunicare și cooperare bilaterală”.
Oficialul chinez a mai adăugat că China va lua în considerare, de asemenea, adoptarea unor măsuri suplimentare, în funcție de evoluția situației.

REFERINȚE >>>
Comunitatea ASEAN, proiect de maximă urgență pe agenda anului 2015

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ASEAN, Asia, Asia - Pacific, China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.