China Daily – Munţii Carpaţi din România repopulaţi cu bizoni

China Daily - Repopularea cu zimbrii a Carpatilor romanesti 19.05.2014Sub titlul „Once-decimated European bison returned to wild„, publicaţia chineză de limbă engleză China Daily a prezentat, azi, în ediţia tipărită, un articol în care este prezentat evenimentul eliberării unui grup de 17 bizoni în Munţii Carpaţi din România.
Publicaţia chineză apreciază acţiunea ca fiind „una dintre cele mai mari repopularii cu aceste mamifere pe cale de dispariţie în Europa”.
„Animalele, aduse din Suedia, Germania, Elveţia şi Italia, au fost binecuvântate de un preot ortodox local, în satul de Armeniş, din munţii Ţarcu ai Carpaţilor Meridionali”, scrie China Daily.
Revenirea în Munţii Ţarcu a bizonilor, cel mai mare ierbivor din Europa, a avut loc după 200 de ani de la dispariţia acestora ca urmare a braconajului.
„Aceasta este o zi foarte importantă pentru că, în mod normal, suntem obișnuiți să pierdem specii, dar azi recâștigat o specie în acest areal”, a declarat Magor Csibi, reprezentantul WWF România.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.