Exerciţii militare navale China – Rusia, în Marea Chinei de Est

Exercitii militare China - Rusia in Marea Chinei de Sud, mai 2014 DŞase nave din cadrul flotei ruse din Pacific vor participa, începând de mâine, la exerciţiile militare „Joint Sea – 2014”, în zona de Nord a Mării Chinei de Est, alături de forţele navale militare ale R.P. Chineze.
La exerciţiile care se vor derula în perioada 20 – 26 mai, vor participa un total de 14 nave de suprafaţă, două submarine, nouă avioane de luptă, şase elicoptere şi două detaşamente operaţionale.
Aceasta este cel de-al treilea exerciţiu militar naval Rusia – China, după cel derulat în largul coastelor Orientului Îndepărtat al Rusiei (iulie 2013), şi cel din Marea Galbenă (aprilie 2012).
Evenimentul militar se suprapune cu vizita de stat pe care preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, o va derula în China, în perioada 20-21 mai.
Sursa: XINHUAExercitii militare China - Rusia in Marea Chinei de Sud, mai 2014 EExercitii militare China - Rusia in Marea Chinei de Sud, mai 2014 AExercitii militare China - Rusia in Marea Chinei de Sud, mai 2014 BExercitii militare China - Rusia in Marea Chinei de Sud, mai 2014 C

REFERINŢE >>>
Extinderea relațiilor Rusia – China, prioritate diplomatică incontestabilă

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia - Pacific, China, Din presa chineză, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.