China a suspendat cooperarea cu SUA în domeniul internetului

Diplomatia Internatului SUA-CHINAChina a decis să suspende activitățile de cooperare cu SUA în cadrul Grupului de lucru Cyber, după ce Washingtonul a prezentat rechizitoriul împotriva a cinci ofițeri militari chinezi, cu acuzația de furt cibernetic.

Potrivit agenției oficiale de presă chineze, Xinhua, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Qin Gang, a declarat, luni, că „având în vedere lipsa de onestitate din partea SUA de a rezolva prin dialog și cooperare problemele legate de securitatea cibernetică,  China a decis să suspende activitățile Grupului de lucru Cyber China -SUA”.

SUA a prezentat, luni, actul de acuzare împotriva a cinci ofițeri militari chinezi, acțiunea, potrivit presei chineze, fiind bazată pe „pe fapte intenționat fabricate, încălcând în mod grosolan normele de bază care reglementează relațiile internaționale, punând în pericol cooperarea și încrederea reciprocă China–SUA”, a declarat Qin. Mai mult, China a prezentat un protest părții americane, solicitând SUA să corecteze imediat erorile și să retragă rechizitoriul.

Oficialul chinez a mai arătat că este un fapt criticat de diverse țări și mass-media la nivel mondial modul în care guvernul Statelor Unite și departamentele sale au fost implicate pe scară largă în organizarea de furt cibernetic, precum în activități de interceptare a convorbirilor telefonice și de supraveghere împotriva liderilor politici, a companiilor străine și persoanelor fizice. China este una dintre victimele furturilor cibernetice, a interceptărilor convorbirilor telefonice și supravegherii derulate de SUA.
Susținând că acțiunile SUA sunt pure invenții care urmăresc scopuri ulterioare, Qin Gang a avertizat că China va reacționa la „actul de acuzare” al SUA.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Asia - Pacific, China, Din presa chineză. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.