Școală cu predare în limba chineză inaugurată în România

Scoala cu predare in limba chineza la Bucuresti, 5 iulie 2014Ambasadorul R.P. Chineze în România, Huo Yuzhen, și subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Educației din România, Liliana Preoteasa, au inaugurat, sâmbătă, la București, o școală cu predare în limba chineză. În cadrul evenimentului au fost acordate și bursele de studiu „Visul chinezesc”. (Sursa: Xinhua/Foto: Lin Huifen)

Ambasadorul Huo Yuzhen a declarat, la ceremonia de inaugurare a școlii cu predare în limba chineză, amenajată în complexul pentru vacante și educație „Sf. Pantelimon”, că „cele doua evenimente sunt un test fără precedent, deoarece aceasta este prima școală din România cu predare în limba chineză”, mulțumind totodată guvernul român, în special Ministerului Educației, pentru sprijinul oferit.
În ceea ce privește acordarea burselor „Visul chinezesc”, oferit de 10 companii chineze care activează în România, ambasadorul a arătat că antreprenorii chinezi devin una dintre cele mai importante forțe în sprijinirea predării limbii chineze în România. Programul de burse are rolul de a încuraja studenții români și chinezi.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.