Xi Jinping: China se va impune la nivel mondial în calitate de mare ţară

Odată cu dezvoltarea statului, China va juca şi mai mult rolul de ţară mare, responsabilă, a declarat Xi Jinping, preşedintele Chinei, în cadrul unui interviu acordat presei înaintea turneului său de vizite în patru ţări din America Latină.
Potrivit Radio China Internaţional, preşedintele Xi Jinping a arătat că China va fi mai activă în protejarea păcii mondiale, susţinând ferm ordinea internaţională post-belică. Centrată pe Organizaţia Naţiunilor Unite, China va participa activ la misiunile ONU de menţinere a păcii, la dialogurile şi cooperările privind securitatea regională, iniţiate de ONU. De asemenea, China va fi mult mai activă în cadrul problemelor internaţionale, fiind dedicată îmbunătăţirii sistemului de guvernaţă internaţională, încurajând ţările în curs de dezvoltare să câştige o mai mare reprezentare, pentru ca mesajul acestora să fie mai puternic auzit.
Nu în ultimul rând, China va lupta mai activ pentru dezvoltarea comună, pentru promovarea dialogului Nord-Sud şi cooperarea Sud-Sud, ajutând ţările în curs de dezvoltare să realizeze o dezvoltare autonomă şi durabilă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.