Expoziția internațională a echipamentelor de manufactură, Baotou 2014

Expoziția internațională a echipamentelor de manufactură, organizată de autoritățile guvernamentale și biroul municipal pentru comerț din Baotou, a fost inaugurată,joi, la Centrul Expozițional din Baotou, regiunea autonomă chineza Mongolia Interioară. La invitația Camerei chineze de Comerț și Industrie Europa-America (EAcham), la eveniment participă câteva zeci de consilieri economici ai ambasadelor din Beijing, oameni de afaceri și reprezentanți ai camerelor de comerț care activează în China, intenția organizatorilor vizând promovarea produselor chineze, dar și deschiderea cooperărilor comerciale și de producție cu parteneri din intreaga lume.
Parte a industriei de bază, echipamentele industriale de manufactură susțin dezvoltarea economiei naționale chineze, dar și construcția sistemului de apărare națională. După ani de dezvoltare continuă, echipamentele industriale de manufactură realizate în China au ajuns să fie larg răspândite și utilizate la nivel mondial, contribuind și reprezentând unul dintre pilonii principali ai economiei chineze. Având sprijinul Consiliului Internațional chinez pentru Schimburi Internaționale, autoritățile din Regiunea Autonomă Mongolia Interioară urmăresc dezvoltarea și asumarea echipamentelor de manufactură ca parte a industriei regionale. Între aceste echipamente, prezentate și în expoziție, se numără: tehnologii energetice, mașini și vehicule speciale, mașini, unelte și produse din metale neferoase, sisteme de comunicare și transport aerian de mici dimensiuni, pe marginea dezvoltării și promovării acestora fiind derulate un forum high-end al mașinilor industriale și multiple evenimente demonstrative.
Regiunea Baotou este una dintre cele mai importante din China ca urmare a exploatărilor de miniere, resursa principala fiind reprezentată de metalele rare. Datele oficiali plaseaza regiunea în poziția de lider mondial, aproape jumătate din producția globală fiind realizată aici.
La invitația EAcham, România a fost reprezentată la Expoziția internațională a echipamentelor de manufactură de la Baotao de Cristina Andrițoiu, directorul Biroului din Beijing al Camerei de Comerț și Industrie București. În opinia acesteia, evenimentul se constituie într-o bună oportunitate de a cunoaște atât mediul de afaceri chinez, dar și parteneri străini prezenți în China. „La Baotou au fost invitați și sunt prezenți oameni de afaceri străini, reprezentanți ai birourilor economice din cadrul Ambasadelor dar și studenți fapt care arată încă odată faptul ca China construiește și privește în viitor”.
De partea cealaltă, președintele EAcham, Gao Ying, a apreciat că rolul prezenței delegaților străini invitați la expoziție este acela de a prezenta unul dintre centrele economice ale Chinei. „În fiecare an organizăm evenimente la care invităm parteneri străini, pentru că dorim să arătăm China așa cum este, iar străinii să o descopere singuri. Suntem mândri că alături de noi sunt reprezentanți din 16 ambasade, care acoperă toate continentele”.
Expoziția internațională a echipamentelor de manufactură de la Baotao se va încheia sâmbătă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Europa, Europa - Asia, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.