Xi Jinping: „România joacă un rol important în dezvoltarea relaţiilor chino – europene”

Presdintele Xi Jinping - Premierul Victor Ponta, 2 septembrie 2014 1„România joacă un rol important în dezvoltarea relaţiilor chino – europene”, a declarat, marţi, la Beijing, Preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, în cadrul întâlnirii avute cu Prim-ministrul României, Victor Ponta.
Apreciind bunele relaţii dintre China şi România, Xi Jinping a subliniat faptul că vizita oficialului roman coincide cu aniversarea a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi România, şi 10 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie şi colaborare. “Cele două evenimente având o semnificaţie deosebită. Într-un cuvânt, anul acesta este unul special pentru relaţia bilaterală. Sperăm să folsim vizita dumneavoastră ca pe o oportunitate specială pentru a creşte cantitatea şi calitatea conţinutului relaţiilor bilaterale”.
Referitor la problemele fundamentale şi problemele majore ale Chinei, preşedintele Xi a atătat că România a susţinut permanent politica unei singure Chine, acordând sprijin ferm poziţiei Chinei, fapt apreciat în mod deosebit de partea chineză.Presdintele Xi Jinping - Premierul Victor Ponta, 2 septembrie 2014 2La rândul său, Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că întâlnirile avute la Beijing, cu preşedintele Xi Jinping, premierul Li Keqiang, cu lideri politici şi economici arată nivelul extrem de înalt al relaţiilor dintre China şi România.
„Urmărim cu mare atenţie şi admiraţie eforturile pe care China la face pentru a se dezvolta în continuare, pentru a aplica reforme, pentru a asigura bunăstarea întregului popor, cel mai numeros din lume. România consideră că parteneriatul strategic pe care l-aţi promovat între China şi Uniunea Europeană este o axă de pace, de progress şi de înţelegere, un exemplu pentru întreaga omenire”, a mai declarat Victor Ponta.

Tot marţi, premierul Victor Ponta a avut o întâlnire cu Preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a Republicii Populare Chineze, Zhang Dejiang, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al CC al PCC.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Europa - Asia, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.