Prim-ministrul Victor Ponta primit cu salve de tun, la Beijing

Victor Ponta, primit cu salve de tun la Beijing, 01.09.2014Prim-ministrul Victor Ponta a fost primit, luni, la Beijing, de prim-ministrul chinez Li Keqiang, în cadrul unei ceremonii oficiale în care a fost trecută în revistă garda de onoare şi au fost intonate imnurile României şi R.P. Chineze, pe fondul a 24 de salve de tun, trase în Piaţa Tian Anmen.

2 Victor Ponta, primit cu salve de tun la Beijing, 01.09.2014În cadrul întâlnirii oficiale, cei doi lideri au subliniat perenitatea relaţiilor de prietenie, evidenţiind faptul că în luna octombrie vor fi marcaţi 65 de ani de la stabilirea relaţiilor bilaterale şi 10 ani de la Parteneriatul amplu de prietenie şi cooperare.
Prim-ministrul Li Keqiang a arătat că proiectele economice stabilite în cadrul vizitei efectuate, anul trecut, la Bucureşti joacă un rol important în promovarea relaţiilor bilaterale, în promovarea colaborării dintre China şi România, China – ţările Europei Centrale şi de Est şi China – Uniunea Europeană. “Sunt convins că vizita dumneavoastră de astăzi va avea un rol important în promovarea relaţiilor chino-europene şi totodată pentru promovarea relaţiilor dintre China şi România”, a declarat Li Keqiang.
„Prietenia chino-română are o tradiţie profundă şi este istorică, având un spaţiu uriaş de extindere. Sunt convins că pe baza eforturilor comune, relaţiile de parteneriat amplu de colaborare vor avea un viitor şi mai luminos, având un nou punct de pornire, pentru a depăşi mai multe vârfuri şi înălţimi”, a mai arătat premierul chinez, subliniind că “Prim- ministrul Victor Ponta este prietenul meu bun, iar pentru că a venit în China de mai multe ori este prietenul vechi al poporului chinez”.

6 Victor Ponta, primit cu salve de tun la Beijing, 01.09.2014La rândul său, premierul Victor Ponta a evidenţiat mesajul extraordinar de prietenie şi colaborare pe care România şi ţările din regiune îl apreciază foarte mult, evenimentul China – ECE fiind unul de consolidare a relaţiilor româno-chineze. “Azi, împreună cu ceilalţi miniştri, cu membrii delegaţiei, am avut întâlniri cu reprezentanţii principalelor companii chineze care au investiţii în România şi Europa. Mâine vom merge la Tianjin pentru a vedea ce înseamnă o cale ferată rapidă, modernă şi pentru a discuta cu posibili investitori şi companii interesate în comerţul bilateral”.

„Este un moment în care, dincolo de relaţiile regionale şi relaţiile noastre economice se dezvoltă într-un ritm fără precendet. Dacă în anul 2013, nivelul schimburilor noastre comerciale a fost de doar patru miliarde de dolari, deja pe primul semestru se constată o creştere de peste 30%, un ritm excelent. România are încredere în nivelul tehnologic pe care companiile chineze îl deţin deja şi în competitivitatea proiectelor pe care le desfăşurăm împreună în domeniul energiei, infrastructurii şi al agriculturii„.

8 Victor Ponta, primit cu salve de tun la Beijing, 01.09.2014În cadrul ceremoniei, de astăzi, derulate în Marea Sală a Poporului din Beijing, China şi România au semnat patru proiecte de colaborare în utilizarea paşnică a energiei nucleare, privind unităţile nucleare de la Cernavodă, de cooperare financiară, precum şi un memorandum de înţelegere între Primăria Municipiului Craiova, China 3 Victor Ponta, primit cu salve de tun la Beijing, 01.09.2014Construction Group şi Banca de Dezvoltare a Chinei. Acest din urmă proiect vizează construcţia unui număr de 1850 de apartamente în Municipiul Craiova, la un preţ de 400 euro/mp, valoarea totală a contractului care va fi derulat prin intermediul Băncii de Dezvoltare a Chinei ridicându-se la 35 de milioane euro.
Mâine, premierul Victor Ponta va fi primit de preşedintele R.P. Chineze Xi Jinping4 Victor Ponta, primit cu salve de tun la Beijing, 01.09.2014. De asemenea, va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare. Aşa cum am arătat, prim-ministrul român se va deplasa cu trenul de mare viteză la Tianjin, unde va vizita parcul tehnologic şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor care derulează activităţi în domeniul IT, de componente auto, produse bio, construcţii de maşini.7 Victor Ponta, primit cu salve de tun la Beijing, 01.09.2014

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Europa - Asia, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.