Eurodeputat Andi Cristea: Cetățenii Republicii Moldova trebuie să își exercite votul în mod liber, fără interferențe externe

Europarlamentar Andi CristeaEuroparlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației UE-Republica Moldova a Parlamentului European, a declarat următoarele: „Urmare a informațiilor prezentate public de către Procuratura Generală de la Chișinău, am luat act cu privire la destructurarea unor planuri și acțiuni de destabilizare a situației social-politice și implicarea ilegală a unor factori externi și interni în campania electorală din Republica Moldova.
Salut în acest sens acțiunile autorităților responsabile cu ordinea publică și securitatea Republicii Moldova. Cetățenii Republicii Moldova au dreptul și trebuie să își exercite votul în mod liber, conform celor mai înalte standarde democratice, într-un climat caracterizat de normalitate și stabilitate, fără interferențe externe.
Orice tentativă de destabilizare, de provocare, de perturbare violentă sau acțiuni subversive, trebuie respinse ferm. Asemenea acțiuni sunt îndreptate împotriva cetățenilor Republicii Moldova.
Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale (detalii aici) „în scopul anihilării altor manifestări și acțiuni de genul celor constatate, luând în considerare posibilele pericole pe care le-ar comporta pentru securitatea și ordinea publică activitatea, și aflarea în continuare în Republica Moldova a respectivilor cetățeni străini, pe 17 noiembrie curent, persoanele vizate au fost declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova şi expulzate în țările de origine (Ucraina și Federația Rusă), fiind informate organele de securitate și ordine publică din respectivele state. Pe viitor, persoanele în cauză nu vor mai putea intra în Republica Moldova, pînă la anularea interdicțiilor aplicate. (…) Despre rezultatele preliminare ale investigațiilor va fi informată şi Comisia Electorală Centrală, pentru a se expune conform competențelor stabilite de legislația electorală”.
Sursa: Biroul de Presa PSD

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în EU Centrală şi de Est, Europa, Republica Moldova, România - R. Moldova, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.