XINHUA – Diplomatul de carieră Bogdan Aurescu, noul ministru român de Externe

Xinhua - Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe al RomanieiDiplomatul de carieră Bogdan Aurescu Lucian a fost învestit, luni, în funcţia de ministru de Externe al României, la două săptămâni după demisia predecesorului său Teodor Meleşcanu, survenită în mijlocul problemelor de votare din diaspora, transmite XINHUA. În cadrul aceleiaşi ceremonii, Csilla Hegedus a depus jurământul de investitură în funcţiilea de ministru al Culturii şi de vicepremier.

Fostul ministru de Externe, Melescanu, a demisionat la data de 18 noiembrie, ca urmare a faptului că nu toţi cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au reuşit să voteze la alegerile prezidenţiale. În aceeaşi zi, prim-ministrul Victor Ponta l-a desemnat pe Motoc pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.
Bogdan Aurescu, 41 ani, a fost Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe din februarie 2009, şi Secretar de Stat pentru Afaceri Strategice din iunie 2012. În perioada 2010 – 2011, a condus delegaţia română pentru negocierile româno-americane privind Acordul rachetelor balistice de apărare şi pentru Declaraţia comună privind parteneriatul strategic pentru secolul 21 dintre România şi Statele Unite ale Americii.

La rândul său, Csilla Hegedus, 47 ani, a fost Secretar de Stat în Ministerul Culturii, începând cu luna martie 2014.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.