Gigant energetic chinez investeşte în România

Investitii chineze in campurile eoliene din RomaniaUn gigant din domeniul energiei eoliene din China a semnat, recent, un important contract în România, dezvoltând primul câmp eolian dotat cu tehnologie chineză din Europa de Est. Cu aproape 24 de generatoare cu o capacitate individuală de 2,5 MW în reţeaua de energie electrică românească, proiectul chino-român de la Mireasa (jud. Constanţa) a fost perfectat în luna decembrie, notează publicaţia China Daily.

Goldwind Science&Technology Co a semnat, de asemenea, un acord de cooperare în Serbia, unde va fi dezvoltat un proiect eolian cu o capacitate de 100 MW, la Plandište (denumirea românească Plandişte), în Nord-estul ţării, în apropierea graniţei cu România.

Dezvoltatorul internaţional de energie eoliană, are centrul în Zona Tehnologică de Dezvoltare Economică a capitalei Beijing. După ce a studiat piaţa internaţională, a devenit prima companie de energie eoliana din China care îşi extinde capacităţile în străinătate, simultan cu proiectele interne şi cele de pe pieţele din SUA şi Australia.
Compania este activă şi în pieţele emergente, cum ar fi America Latină, Africa şi Asia, realizând investiţii în 20 de ţări de pe şase continente.

China Daily notează, de asemenea, că o altă mare companie chineză, Huadian, investeşte într-o centrală termică de 600 MW în România, ale cărei lucrări de construcţie este așteptat să înceapă în acest an, studiul de fezabilitate pentru o altă centrală termică, de 700 MW, în Serbia, fiind în curs de desfăşurare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Gigant energetic chinez investeşte în România

  1. Petrescu Mihai spune:

    Salut! Capacitatea parcului este mai mare de 2.5 MW. Vezi articolul de unde s-a facut traducerea. Fiecare eoliana in parte are o putere instalata de 2.5 MW.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.