XINHUA – Simona Halep declarată „Sportiva Anului” în România

Simona Halep, Singapore 2014Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a declarat-o, miercuri, pe jucătoarea de tenis Simona Halep „Sportivul Anului”, pentru rezultatele deosebite obţinute în 2014, informează agenţia de presă XINHUA.

„Împreună cu colegii din Comitetul Executiv am hotărât că Simona Halep merită această distincţie pentru rezultatele ei din 2014. A fost un an foarte bun pentru ea. A reprezentat România cu mare cinste, prin victoriile sale obţinute în 2014”, a arătat Preşedintele COSR, Alin Petrache, într-o declaraţie postată pe site-ul comisiei.
Petrache a reînnoit invitaţia adresată Simonei Halep de a face parte din echipa olimpică a României pentru Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio, şi de a fi port-drapelul delegaţiei române.
Halep este jucătoare profesionistă de tenis, casată în prezent pe locul 3 în lume. Ea a urcat în Top 50, la sfârşitul anului 2012, apoi în Top 20, în august 2013 şi ulterior în Top 10, în ianuarie 2014.
Halep a ajuns, în 2014, în finala Open-ul francez, prima de Grand Slam, unde a jucat împotriva Mariei Sharapova, finală pierdută de Simona în trei seturi. De asemenea, a ajuns în finala Turneului Campioanelor WTA din 2014, dar a pierdut în faţa Serenei Williams.
În prima jumătate a lunii ianuarie 2015, Simona Halep a participat la Turneului de la Shenzhen, câştigând în faţa Timeei Bacsinszky (Elveţia), al nouălea ei titlu WTA.Autograf Simona Halep China Open turul I_Dan Tomozei

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.