XINHUA – Noul preşedinte al României susţine legăturile strânse cu SUA

România este dispusă să consolideze parteneriatul strategic cu Statele Unite prin extinderea cooperării, în domeniul militar şi economic, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, preluat de agenţia de presă XINHUA.
Iohannis, care a fost învestit în funcţia de preşedinte al României la data de 21 decembrie, a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri avute cu Victoria Nuland, Secretar adjunct de Stat al SUA pentru Afacerile Europene şi Eurasiatice. Subliniind că există „multe lucruri în comun despre care putem să vorbim”, acesta a încurajat ca mai multe companii americane să investească în România.
Iohannis a reiterat, de asemenea, puternicul angajament al României în calitate de membru NATO, exprimând decizia de a aloca resursele necesare pentru a răspunde, în mod adecvat, problemelor de securitate din regiune şi din Europa.
La rândul său, Nuland a declarat că vizita în România se datorează preşedintelui Iohannis, adăugând că ar fi trebuit să se întâlnească cu acesta la o dată anterioară. Nuland a sosit la Bucureşti marţi seara, ca parte a unui turneu regiunal, la un an după vizita anterioare derulată în ţarile din Europa de Est.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.