China – 16.000 de kilometri de cale ferată de mare viteză, în şase ani!

China, cale ferata de mare viteza 1La şase ani de la punerea în funcţiune a primei linii de cale ferată de mare viteză, China înregistra, la finalul anului 2014, o reţea de 16.000 de kilometri de cale ferată pe care se rulează cu viteze cuprinse între 250 şi 350 km/h. Această reţea se adaugă celor 120.000 de kilometri de cale ferată administrată de China Railway Corporation (CRC). Cu cele 16.000 de kilometri, China este lider mondial China al reţelelor feroviare de mare viteză. (Articol realizat după mai multe surse XINHUA)

Cele mai noi linii de cale ferată de mare viteză pe care rulează aşa numitele „trenuri glonţ” au fost date în exploatare la finalul lunii decembrie 2014. Una dintre cele mai spectaculoase linii leagă capitala provinciei Xinjiang Uigură – Urumqi, cu capitala provinciei Qinghai Tibet – Xining, aceasta fiind prima linie de mare viteză care traversează platoul Qinghai – Tibet. O altă linie face legătura între provincia sud-vestică Guizhou şi Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang, cu o viteză proiectată de 250 km/h. Cea de a treia linie, cu o lungime de 574 kilometri, leagă capitala provinciei Guangxi – Nanning, de capitala provinciei Guandong – Guangzhou.China, cale ferata de mare viteza 5

Pentru a asigura condiţiile de siguranţă şi securitate în exploatarea căilor ferate de mare viteză, Administraţia Naţională a Căilor Ferate din China a stabilit standarde de specificaţie de proiectare, la nivel naţional. Standardele vizează aproape 20 de domenii implicate în proiectarea şi construcţia de linii pentru „trenurile glonţ”, care rulează cu o viteză cuprinsă între 250 şi 350 kilometri/oră.

Dezvoltarea explozivă la nivel naţional a căilor ferate de mare viteză a făcut din China una dintre ţările exportatoare de echipamente şi tehnologie de profil. Ţări din Asia şi Europa au semnate deja parteneriate, contracte şi memorandumuri pentru construcţia de reţele feroviare pe care să poată rula trenurile de mare viteză proiectate în China.China, cale ferata de mare viteza 4China, cale ferata de mare viteza 1 China, cale ferata de mare viteza 3 China, cale ferata de mare viteza 2

REFERINŢE >>>
România doreşte atragerea Chinei într-un proiect feroviar de mare viteză
China va investi 13,1 miliarde USD în reţeaua feroviară din Nigeria
INTERVIU | Liviu Dragnea: „China se află printre prioritățile majore ale Guvernului Ponta”
China exportă componente feroviare în Europa
Chinezii au inaugurat calea ferată pe care trenurile ating 300 km/h
Premierul Ungariei salută investiţiile chineze în infrastructura ECE

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Descoperind China, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.