Universitatea Babeș-Bolyai prezentă la Târgul Internațional de Educație – China 2015

UBB Cluj Napoca la Targul International Educational China 2015 BCea de a XX-a ediție a Târgului Internațional de Educație (CIEET) China 2015 a debutat, sâmbătă, la Beijing, între cele câteva sute de universități din 55 de state și regiuni, România fiind reprezentată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Un important pas în procesul „hunting heads”, târgul educațional chinez impresionează și prin dimensiune, dar mai ales prin interesul pe care marile state ale lumii îl manifestă. SUA sunt reprezentate la eveniment cu 55 de universități și colegii, Marea Britanie cu 48, Canada 44, Japonia 37, Australia 34, Franța 28, Noua Zeelandă 24 etc., un total de 326 de instituții, la care se alătură cele 37 din China. Competiția se duce pentru atragerea studenților chinezi, în special a celor plătitori de taxe, aducători de venituri importante universităților.

Pentru a treia oară prezentă la târg, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) dorește să atragă cât mai mulți studenți chinezi, una dintre țintele principale fiind popularizarea universității și a programelor care sunt oferite de universitate, în special cele în limba engleză, a declarat Smaranda Moldovan, expert al UBB în cooperarea internațională.UBB Cluj Napoca la Targul International Educational China 2015 C În condițiile în care târgul chinez impresionează prin dimensiune și ofertă internațională, „România și Clujul, UBB în special, au mai multe atuuri care le permit să se diferențieze. Ca țară suntem cunoscuți în China, dar poate nu atât de mult pentru publicul tânăr, iar o prezență la un asemenea târg este foarte importantă. Cei care pot să vină să studieze în România obțin o diplomă la nivelul Uniunii Europene, la costuri mici pentru școlarizare și necesitățile de trai”, apreciază Smaranda Moldovan (foto stânga). Activitatea în cadrul standului UBB este sprijinită de patru foste studente ale universității clujene, în prezent aflate la studii în capitala Chinei.

După Beijing (21-22 martie), Târgul Internațional de Educație China 2015 va continua să prezinte oferta academică internațională în cadrul unor evenimente similare programate la Shanghai (24 martie), Hangzhou (26 martie) și Guangzhou (28-29 martie).

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Asia, Asia - Pacific, China, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.