Acordul de investiții cu compania chineză pentru unitățile 3 și 4 de la Cernavodă ar putea fi finalizat în acest an

Sursa: AGERPRES.RO
Acordul de investiții cu compania chineză pentru Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă ar putea fi finalizat în până la sfârșitul anului, a declarat marți Andrei Gerea, ministrul Energiei, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Nuclaearelecrica„Este un lucru cunoscut că nu este ușor să negociezi cu companiile chineze. Anul acesta am reușit un lucru important. Am zis hai să ștergem tot ce am discutat până acum pe memorandumul de înțelegere și să încercăm oarecum să o luăm de la zero. Am reușit să identificăm clar și să ne facem și noi înțeleși față de partea chineză cam ce se poate, ce nu se poate, să încercăm să îi facem și pe ei să spună mai bine ce își doresc, așa că acum suntem în situația de a finaliza memorandumul de înțelegere și sperăm ca până la sfârșitul anului să avem și acordul de investiții finalizat, acesta însemnând că această investiție esențială pentru noi va prinde contur”, a declarat Andrei Gerea.
Proiectul reactoarelor 3 și 4 era evaluat, în luna octombrie a anului trecut, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit acest necesar de investiții va fi revizuit.
Investitorul selectat pentru dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă este China General Nuclear Power Corporation.
Textul integral AICI

REFERINEȚE >>>
China General Nuclear selectată pentru un proiect nuclear în România
China Nuclear Power a depus ofertă angajantă pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă
China General Nuclear Power Corporation a fost declarată investitor calificat să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă
Candu a semnat un acord cu o companie chineză pentru unităţile 3 și 4 de la Cernavodă
XINHUA – Energia nucleară rămâne o prioritate a politicii energetice din România
Nuclearelectrica a prelungit cu șase luni Scrisoarea de Intenție cu China General Nuclear Power Corporation

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.