XINHUA – Preşedintele României consideră cotele obligatorii un calcul „birocratic”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a exprimat joi nemulţumirea cu privire la cotele obligatorii de imigranţi stabilite de Comisia Europeană (CE) pentru statele membre ale Uniunii Europene, transmite agenția chineză de presă XINHUA„Comisia a lucrat la un proiect mai degrabă birocratic”, a declarat Iohannis arătând că l-a mandatat pe Ministrul de Interne să susțină, la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, din 14 septembrie de la Bruxelles, că România nu aderă la cotele obligatorii.

XINHUA - Iohannis, cotele birocraticePreşedintele s-a plâns că CE calculează cotele obligatorii „într-un mod foarte birocratic, fără consultarea statelor membre”.

Iohannis a declarat: „România nu doar că a declarat, dar, de asemenea, și-a arătat disponibilitatea de a primi ceea ce pentru noi este un mare număr de refugiaţi”. Acesta a susținut că România nu este de acord cu cotele obligatorii de migranţi şi că poate primi până la 1.780 refugiaţilor. România are o capacitate de primire a unui număr total de 1.700 de refugiaţilor, în şase centre din țară.

Potrivit unei scheme de urgență de redistribuire, prezentată miercuri de Comisia European, România ar trebui să primească 4.646 din cei 120.000 de noi refugiați, din Italia, Grecia și Ungaria.
În luna mai, României i-au fost alocați 1.705 refugiați din primul lot de 40.000 aflați în Italia şi Grecia.

REFERINȚE >>>
Va accepta România “cotele de imigranţi” propuse de CE?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.