Primul transplant de cap uman ar putea fi realizat în China

Valery Spiridonov, a man who has volunteered to be the first person to undergo a head transplant, attends a news conference in VladimirPrimul transplant de cap uman ar putea fi realizat în China, în decembrie 2017, de o echipă internaţională de medici, având ca subiect pe Valery Spiridonov (foto) care s-a oferit voluntar pentru realizarea acestui experiment, informează China Daily.

Valery Spiridonov, a man who has volunteered to be the first person to undergo a head transplant, is assisted before a news conference in Vladimir, RussiaValery Spiridonov (30 de ani), originar din Rusia, care suferă de o afecțiune musculară degenerativă cunoscuta sub numele de boala Werdnig Hoffman, se află de mai mult timp în contact cu neurochirurgul italian Sergio Canavero şi cu Ren Xiaoping, profesor la Universitatea Medicală din Harbin (China).

Potrivit profesorului Ren, alături de Velery alţi trei chinezi s-au oferit voluntari pentru o astfel de operație. Mulți pacienţi care suferă de cancer în fază terminală, paraplegie sau boli congenitale, au un cap perfect sănătos dar un corp de „cadavru”, apreciază Ren, unii dintre ei murind în lipsa unui tratament, în condiţiile în care ştiinţa modernă nu are un răspuns pentru îmbunătățirea stării acestora.
Pregătirile în vederea operaţiei-experiement se află în plin proces. Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.