Victor Ponta prezent la o conferință economică la Beijing

Victor Ponta, Beijing 16.12.2015Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a participat miercuri, la Beijing, la Conferința organizată cu ocazia lansării proiectului „China – Central and Eastern European Countries Think Tank Network”.

Pe pagina personală de facebook, Victor Ponta a informat că invitația primită din partea organizatorilor chinezi „este încă un semn al modului pozitiv și special în care China privește România, și aprecierea pentru succesul Summitului organizat la București în 2013”.
Totodată, Ponta a arătat că crede în continuare „că proiectele dezvoltate de China în Regiunea noastră sunt formidabile oportunități de dezvoltare și că trebuie continuate și finalizate (Grupurile 3 și 4 de la Cernavodă, Tarnița, Rovinari, linia rapidă de cale ferată București-Chișinău, deschiderea pieței chinezești pentru produsele noastre agroalimentare și multe altele). Trebuie doar inteligență și seriozitate din partea noastră și beneficiile vor fi uriașe. Implicarea noastră activă în megaproiectul „New Silk Road” este o altă „comoară” din punct de vedere economic căreia nu trebuie să-i dăm cu piciorul”.
Din partea României, la eveniment a mai participat şi Prof. Dr. Liviu Mureşan, fondator şi preşedinte executiv al Fundaţiei EURISC – Institutul European pentru Risc, Securitate şi Managementul Comunicării, fundaţie care derulează intense cooperări cu Institutul Chinez pentru relaţii Contemporane.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Înţelege China, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.