FOTO – Ceremonial imperial la Templul Badachu

Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 1Povești de demult, vechi de când lumea, se spun și azi în China, pentru ca tinerii să nu uite de cei care au fost, dar mai ales să nu uite cum a fost. De asta, în zilele Festivalului de Primăvară, sărbătoarea Anului Nou după calendarul agricol lunar, chinezii se adună buluc în muzeele în aer liber, în parcuri și temple, acolo unde sunt organizate ritualuri străvechi.

În aceste zile poți participa la dansul leilor-dragon, al măgărușilor, la bătutul tobelor și aducerea de jertfe divinității. Peste toate, însă, un moment aparte, spectaculos prin ritual și costumații, îl reprezintă venirea în rândul mulțimii a însuși „Împăratului Chinei”, alături de întreaga suită imperială. Ceremonia jertfei la început de Primăvară, la început de an nou este importantă și esențială în respectarea și îmbunarea divinității, fără ajutorul căreia recoltele și pacea se obțin cu greu. A fost o zi de Primăvară de poveste la Templul Badachu (八大处).Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 2Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 3Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 4Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 5Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 6Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 7Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 9Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 10Ceremonie imperiala la Templul Bataciu 2016_Dan Tomozei 11

REFERINȚE >>>
FOTO – Spectacol de lumină la început de Festival de Primăvară
China a intrat în Anul Maimuței! Începe Festivalul de Primăvară!
MAREA MIGRAŢIE, de Anul Nou chinezesc 2016

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Fotografii de poveste, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.