Aferim!, în finala Festivalului Internaţional de Film de la Beijing

Beijing Film 2016Filmul românesc „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, câştigător al „Ursului de Argint” la Berlinala din 2015, a fost selectat alături de alte 14 filme în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing, eveniment care va avea loc în perioada 16-23 aprilie, transmite Radio China Internaţional.

Totodată, regizorul Corneliu Porumboiu a fost invitat să facă parte din juriul festivalului, alături de producători şi actori din SUA, Hong Kong, partea continentală a Chinei, Germania, Japonia, Bosnia şi Herţegovina. Preşedinte juriului este Brett Ratner, producătorul „The Revenant”, film premiat cu Oscar.

La secţiunea competiţională a Premiilor „Templul Cerului” au fost înscrise 433 de filme chineze şi străine. Cele 15 filme selectate pe parcursul a patru etape, vor concura pentru 10 categorii ale premiilor. La secţiunea necompetiţională au fost înscrise 2.329 filme din 105 ţări. Pe durata festivalului vor fi proiectate peste 500 de filme, în cinematografele din Beijing.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.