Întâlnire Dacian Cioloş – Li Keqiang

Li Keqiang-Dacian Ciolos, 15.07.2016 Ulan BatorPrim-ministrul României, Dacian Cioloş, s-a întâlnit vineri, în capitala Mongoliei, cu omologul chinez, Li Keqiang.

Potrivit Radio China Internaţional, Li Keqiang a arătat că autorităţile chineze acordă o mare atenție dezvoltării relațiilor de prietenie tradițională cu România, fiind dispuse să consolideze colaborarea cu statul român în cadrul mecanismului „16+1” și al relațiilor China-UE, fapt care favorizează stabilitatea și dezvoltarea echilibrată a Uniunii Europene.

La rândul său, premierul Dacian Cioloș a declarat că România prețuiește prietenia tradițională cu China și că va intensifica relaţiile de colaborare cu statul chinez, susţinând cooperarea în formatul „16+1” și dezvoltarea relațiilor China-UE.

Întâlnirea celor doi lideri a avut loc în marja Summitului Asia-Europa, programat în perioada 15-16 iulie la Ulan Bator.

REFERINŢE >>>
Întâlnire Călin Popescu-Tăriceanu – Han Qide
Delegaţie chineză la Parlamentul României
România la târgul de promovare China-ECE 2016
Costin Borc promovează potențialul energetic românesc în China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Întâlnire Dacian Cioloş – Li Keqiang

  1. Rasvan Roceanu spune:

    Asteptam si rezultate, nu doar declaratii de bune intentii!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.