Dragnea și eroarea de calcul despre guvernare!

Liviu Dragnea, Beijing_22.03.2014Între două plimbări, relativ izolați de isteria mediatică din România, liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut timp să discute cu premierul Sorin Grindeanu despre ce înseamnă să iei cu adevărat guvernarea.

Fără prea multe vorbe, sunt de acord cu cei care afirmă că Dragnea se îndreaptă spre același drum înfundat bătut și de Adrian Năstase, și Victor Ponta. Sunt prea români în fire și simțire, uită și iartă prea repede, caută mult prea grabnic înțelegere și bunătate pentru inamic.

Dragnea întârzie măsuri necesare în domeniul legislativ, deși PSD alături de ALDE deține din nou majoritate în Parlament.
Grindeanu se lasă asediat în Guvern de un președinte lipsit de orice legătură cu problemele României, cu populația majoritară.
Alianța PSD-ALDE riscă să fie jucată pe degete de grupări minuscule, agresiv-gălăgioase, dirijate din umbră, deși are pârghiile necesare pentru a clarifica odată pentru totdeauna că Democrația nu înseamnă dictatura minorității.

Eroarea de calcul demonstrată de Liviu Dragnea și PSD este legată de incapacitatea de a înțelege că timpul, alături de oamenii care i-au dus la guvernare pentru România, nu mai are răbdare în fața mulțimilor manipulate multi-media, lipsite de minima capacitate de a înțelege democrația!

Eroarea de calcul demonstrată de Liviu Dragnea și PSD este legată de preocuparea lor de a comunica, răspunde și acționa în tonul bruiajului din umbră și a celor câteva mii de gălăgioși, în loc să vadă mulțimea care i-a adus la guvernare și care redescoperă gustul transformării unei noi speranțe în dezamăgire.

Nu mai este timp, domnule Dragnea!
Timpul curge altfel în secolul celor care nu au când să gândească, pentru că judecă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2016, Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.