Cei mai bogaţi cinci chinezi deţin echivalentul a 68% din PIB-ul României

Top 5 miliardari chinezi 2017Capitala Beijing ocupă primul loc mondial după numărul de miliardari (96), în timp ce primii cei mai bogaţi cinci chinezi deţin împreună o avere de 135 de miliarde USD, aproximativ 68% din Produsul Intern Brut al României, estimat pentru anul 2017 la 197 de miliarde USD. Hurun Global Rich List 2017 arată că numărul miliardarilor a ajuns la 2.257, cu 69 mai mult comparativ cu anul trecut.

China Daily a publicat miercuri clasamentul Hurun al celor mai bogaţi oameni, pentru al doilea an consecutiv capitala Beijing ocupând primul loc, urmată de New York, Hong Kong şi Shenzhen (ambele din China).

De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, numărul miliardarilor chinezi l-a depăşit pe cel din SUA, raportul fiind de 609 (+41 faţă de 2016) la 552, însumând jumătate din miliardarii la nivel mondial. Germania ocupă,  în 2017, locul trei după numărul de miliardari, depăşind India, în timp ce Emiratele Arabe Unite şi Indonezia au intrat în premieră în top 20 mondial.

În China, sectorul imobiliar a generat cel mai mare număr de miliardari, urmat de industria prelucrătoare, tehnologică, media şi telecomunicaţii.

Potrivit clasamentului Hurun 2017, cel mai bogat om rămâne Bill Gates cu o avere netă de 81 miliarde USD, urmat de Warren Buffett cu 78 miliarde USD şi Jeff Bezos (fondatorul Amazon.com Inc) care a urcat pe locul trei cu 72 miliarde USD, după ce averea lui a crescut de 37% în ultimul an.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Înţelege China, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.