România vrea să atragă turiști chinezi, însă principala problemă rămâne acordarea vizelor

Sfinxul romanilor_dantomozeiRORomânia și alte țări din vecinătate ar trebui să colaboreze pentru a atrage turiștii chinezi într-un circuit în această regiune a Europei, însă principala problemă este timpul îndelungat de acordare a vizelor, a declarat ministrul de resort, Mircea Dobre, transmite Agerpres.

„La Berlin (Târgul de Turism de la Berlin, care a avut loc săptămâna trecută — n.r.) am avut o discuție cu partea chineză. Ca să aducem chinezi, nu putem să-i aducem doar în România și trebuie să facem pachete pe mai multe țări. Am avut o discuție cu doamna ministru al Turismului din Bulgaria și vom discuta în continuare despre acest subiect. Mai trebuie să atragem încă două-trei țări, ca să pregătim un circuit și să aducem mai mulți asiatici înspre România”, a spus ministrul. Potrivit acestuia, principala problemă este timpul mare de așteptare a vizelor.

„Suntem în discuții cu Ministerul Afacerilor Externe vizavi de vize, există un protocol semnat, dar se mișcă cam greu cu vizele respective și nu înțeleg de ce, dar cred că o să rezolvăm această problemă. Din punctul meu de vedere, aceasta este principala problemă, anume obținerea de vize pentru turiștii din China”, a precizat Dobre. (…) Textul intagral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.