„Flacăra lui Adrian Păunescu” lecturată în China

Flacara lui Adrian Paunescu_colaj_dantomozeiRO 1Prezenţa unei publicaţii româneşti în China constituie un eveniment deosebit. Zilele trecute am primit câteva numere din luna martie a.c. din „Flacăra lui Adrian Păunescu”, o revistă în care semnează nume importante ale culturii române, o revistă în care nu există reținere să se vorbească despre România, românism, patriotism.

Flacara lui Adrian Paunescu_colaj_dantomozeiRO 5.jpgÎntre paginile numerelor primite, ca urmare a strădaniei bunului prieten prof. Luo Dongquan, vice-președinte al Asociației de Prietenie China-România, am regăsit reflectate evenimente românești derulate în China, evenimente importante în cadrul relațiilor de prietenie, semn că la București încă nu s-a uitat în totalitate de China.

Spațiile ample pe care „Flacăra lui Adrian Păunescu” le atribuie corespondențelor din China face din revistă o reală și valoroasă flacără aprinsă care continuă să lumineze și să reflecteze caldele emoții pe care chinezii le poartă românilor și României.

Aici în China, înțelepciunea, dedicația și răbdarea sunt ingredientele obligatorii într-o relație de prietenie, totul funcționând în legătură directă cu memoria activă.

Flacara lui Adrian Paunescu_colaj_dantomozeiRO 2Flacara lui Adrian Paunescu_colaj_dantomozeiRO 3  Flacara lui Adrian Paunescu_colaj_dantomozeiRO 4

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.