România la Forumul internațional al tinerilor antreprenori China – ECE

O delegație de 80 de tineri antreprenori și jurnaliști din țările Europei Centrale și de Est (ECE) participă zillele acestea, în China, la Forumul tinerilor inovatori „O centură, un drum”. La evenimentele programate pe durata unei săptămâni, România este reprezentată de Ramiro Anghelescu – membru al Comitetului de Reglementare din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Doru Iamandi – directorul Casei de Cultură a Studenților București, Tudor Buzatu – vicepreședinte al Organizației Naționale a Tineretului Social Democrat și Cristian-Vasile Gherghe (foto) – membru al Asociației Tinerilor Antreprenori din România. (Sursa: Radio China Internațional/Rareș Cosma)

În primele zile, delegații au vizitat baza start-up Qujiang din Xi’an, care cuprinde un incubator de afaceri construit de inovatorii chinezi. Un alt punct de interes a fost o stradă multifuncţională inteligentă care include o paletă largă de elemente pentru petrecerea timpului liber.

Forumul internațional al tinerilor antreprenori din China și țările din Europa Centrală și de Est a fost un alt eveniment pe agenda de la Xi’an. Forumul s-a bazat pe strategia chineză „O centură, un drum” care promovează ideile comune ale antreprenorilor și reprezintă o posibilitate de cooperare nu numai pe plan economic, dar şi în domeniul educaţiei şi al ştiinţei şi tehnologiei. (…) Textul integral AICI 

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, Drumul Mătăsii, EU Centrală şi de Est, Europa, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.