China dezvoltă o armată de “clasă mondială”, până în 2050

Armata chineză trebuie să urmeze foile de parcurs stabilite în cadrul celui de-al 19-lea Congres Național al Partidului Comunist din China (CNPCC) şi să depună toate eforturile pentru a deveni “o forță de primă clasă mondială până în 2050”, a declarat preşedintele Chinei, Xi Jinping, care deţine totadă şi funcţiile de președinte al PCC şi al Comisiei Militare Centrale.

În cadrul primei reuniunii a armatei chineze organizate joi, după ce a fost reales președinte al Comisiei Militare Centrale a PCC, Xi Jinping a apreciat Congresul din ultimele zile drept „foarte important pentru eforturile de modernizare a apărării naționale și a Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) în noua eră”. Construirea apărării naționale și militare a deschis un nou capitol al Chinei, armata trebuind să depună toate eforturile pentru a realiza marea întinerire a națiunii chineze.

China va crește cu 7,6% bugetul apărării, în 2017

Cadrul celui de-al 19-lea CNPCC, Xi Jinping (foto) a vorbit despre eforturile privind menținerea securității naționale, declarând o campanie decisivă împotriva diverselor activități de distrugere, terorism, secesionism și extremism religios pe teritoriul Chinei. Pentru aceasta, apărarea ţării şi armata chineză trebuie să se adapteze la tendinţa internaţională a dezvoltării trupelor, pentru asigurarea securităţii naţionale, astfel încât armata chineză să ajungă, la cel mai ridicat nivel mondial.

Procesul va trebui să înregistreze, până în anul 2020, progrese în domeniul informatizării și îmbunătățirii capacităților strategice. Un obiectiv intermediar pentru PLA va urmări transformarea într-o putere modernizată până în 2035, iar pe termen lung definirea ca o armată de prim rang, până în 2050.

Preşedintele Comisiei Militare Centrale, Xi Jinping, a ordonat ofițerilor de rang înalt să fie absolut loiali partidului, să se concentreze asupra câștigării războaielor, să fie pionieri ai reformelor și inovării, să conducă trupele în conformitate cu cele mai stricte standarde și să abină în vedere legile și reglementele.

Şeful Statului Major al Armatei române primit de ministrul chinez al Apărării

Nu în ultimul rând, Xi a vorbit despre necesitatea consolidării PCC în cadrul armatei și intensificarea instruirii și exercițiilor pregătitoare pentru luptă, continuarea reformelor în sistemul național de apărare și militar, și examinarea cu atenție a aspectelor strategice privind dezvoltare PLA.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CNPCC 19/2017, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.