FOTO – China a dat în circulaţie un pod de 55 de kilometri

Podul Hong Kong-Zhuhai-Macao, cu lungimea totală de 55 kilometri, din care 22,9 deasupra apei, a intrat joi în exploatare. După șase ani de pregătiri și opt de construcție, proiectul celui mai lung pod din lume mai include un tunel de 6,7 kilometri și o insulă artificială. Valoarea totală a investițiilor este estimată la 110 miliarde yuani (aproximativ 15,9 miliarde USD).

Podul va reduce timpul de călătorie între Hong Kong și Zhuhai de la trei ore, la doar 30 de minute, integrând în procesul de dezvoltare economică întreaga zonă din Delta Fluviului Perlei.

Podul va detrona ceea ce până astăzi a fost cel mai lung pasaj rutier peste apă, inaugurat tot în China, în anul 2011, în provincia Shandong. Podul care face legătura între oraşul Qingdao şi districtul Huangdao şi are o lungime de 36,48 kilometri. Filmul tunelului din Shandong AICI

REFERINȚE >>>
BEIJING – Pod rutier cu opt benzi înlocuit în 30 de ore
Chinezi au inaugurat un nou pod de peste 10 kilometri
Cel mai lung pod din lume a fost inaugurat în China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.