Viorica Dăncilă şi Li Keqiang salută evoluţia relaţiilor România-China

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, au salutat evoluţia pozitivă a relaţiilor dintre cele două ţări, evidenţiind capitalul mare de încredere şi prietenia tradiţională care leagă popoarele român şi chinez, transmite Agerpres. Întâlnirea celor doi lideri a avut loc, sâmbătă, în marja Summitului de cooperare Chineza- Europa Centrală şi de Est („16+1”).

A fost apreciată relevanţa deosebită a dinamicii bilaterale favorabile în contextul apropierii anului 2019, moment de aniversare a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de la lansarea Declaraţiei Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare dintre România şi R. P. Chineză. Cei doi demnitari au exprimat hotărârea de a menţine la un nivel ridicat şi de a intensifica dialogul politic, mijloc esenţial pentru stimularea colaborării în ansamblu şi valorificarea potenţialului major pe care îl are relaţia româno-chineză. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reliefat importanţa acordată de Guvernul de la Bucureşti dezvoltării cooperării pragmatice cu China, cu accent pe consolidarea relaţiilor economice bilaterale în plan investiţional şi comercial. Doamna prim-ministru a exprimat interesul României de a echilibra balanţa comercială printr-o dinamică superioară a exporturilor româneşti. A punctat potenţialul relevant al României de a exporta produse agroalimentare în China, pledând pentru consolidarea cadrului juridic bilateral în domeniu„, se arată într-un comunicat al executivului de la București.

Întrevederea bilaterală a premierului Viorica Dăncilă cu premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, s-a desfăşurat în marja celui de-al 7-lea Summit al formatului de cooperare R.P. Chineză – Europa Centrală şi de Est („16+1”), la Sofia. Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, Sofia 2018, EU Centrală şi de Est, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.