Elevii chinezi învață limba română la ICR Beijing

Bună ziua”, „Bună dimineaţa”, „Numele meu este …”, „România” … sunt doar câteva dintre cuvintele prezentate de Antonina Dragne-Ciuceanu, referent principal în cadrul Institutului Cultural Român din Beijing, elevilor chinezi participanţi la cursul de limba română inclus în activităţile Organizației „Foreign Link” patronată de Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

Câteva zeci de elevi, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, au descoperit România, poveştile şi cântecele specifice vârstei, „Foreign Link” având ca principală misiune prezentarea culturilor lumii și promovarea strategiilor de diplomație publică, promovarea schimburilor culturale între China și Occident.

Antonina Dragne-Ciuceanu a declarat că partenerii chinezi promovează și stimulează dezvoltarea talentelor de nivel internațional, pentru deschiderea copiilor în fața perspectivelor internaționale, pentru a se familiariza cu regulile și nivelul competitiv internațional. Începând din 2017, „Foreign Link” a lansat o serie de proiecte, cursuri online și tabere de vară, conectate la iniţiativa „O centură, un drum”, proiecte în Institutul Cultural Român din Beijing a fost atras ca partener de cooperare în beneficiul tinerilor chinezi.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Drumul Mătăsii, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.