N-aţi văzut un cal maro?

Aşa a ajuns Uniunea Europeană de azi … dacă nu cumva aşa a fost mereu, numai noi am deschis ochii târziu, după ce ne-au ars razele preaderării şi aderării toţi liderii şi oratorii, la pachet cu economia şi resursele. După ce ne-au ras, tuns şi frezat, ne-au pus liderii pe care îi merităm: Băsescu și Iohannis! Oameni care au rostit mereu cuvinte, dar nu au spus niciodată nimic. Absolut nimic!

Președintele Iohannis al România a reuşit însă mai mult. A fost submediocru, ridicol pe alocuri! Având ca temă „viitorul Europei”, profesorul Iohannis a vorbit despre orice, numai despre viitorul ei nu! Altfel spus, România stă cuminte, în aşteptarea ordinelor de la Bruxelles. În aceste condiţii, nici nu mai contează că plenul Parlamentului European (PE) a fost aproape gol (vezi foto). În fond, birocrații au marcat o activitate, în care amfitrion a fost liderul unei ţări care nu reuşeşte să spargă corsetul dominat de narcisism, egoism, suficiență, aroganță şi slugărnicie la înaltele porţi!

Cine are răbdare, să facă bine să citească, înainte de a se arunca sinucigaș în reacții! Să citească cele trei mesaje/reacţii prezentate de Iohannis în plenul PE: platitudini, generalități, şabloane, opinii ridicole, o înşiruire de nonsensuri şi lipsă de substanţă.

Cum este posibil? Cine îi pregăteşte discursurile preşedintelui României?

Poziționarea corecta de forțe în cadrul UE, obliga România la maxim realism și abordări cerebrale. Când îl auzi pe Iohannis vorbind cum rezolvă problema Brexit, problema Cadrului Financiar Multianual, criza migrației în interiorul UE, nu ai cum să te întrebi dacă omul este racordat la realitate?

Realitatea lui Iohannis este înrămată între Pompei, chiulul din plenul PE la dezbaterea Brexit, viitorul UE și statul de drept din România! Absolut toate laturile sunt fie de domeniul absurdului, fie inabordabile în România de azi. Și atunci, ce face președintele Iohannis? Nimic mai mult decât să își imagineze că este pe cât de înalt, pe atât de important, chiar dacă relaţia sfidează gravitația.

Pe scurt, pe tema viitorului Uniunii Europene, România nu are nicio treabă. Absolut niciuna, cum singura problemă a UE cu privire la România este să rămână în interior pentru a contribui la piața de consum! Ăștia suntem!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la N-aţi văzut un cal maro?

  1. ion spune:

    Poate ca Romania nu are nici o treaba cu UE dar cei 8 milioane de romani care au luat calea Europei sigur ca au treaba cu ea.

    Romania nu este republica prezidentiala ci parlamentara, nu Iohannis este lider ci premierul / partidul de la guvernare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.