FOTO | La Wuhan au fost închise toate spitalele temporare!

La Wuhan, în sălile rezervate competițiilor sportive, expozițiilor și conferințelor internaționale, transformate în spitale temporare, se lasă liniștea. Murmurul miilor de oameni care au fost tratați în fiecare spațiu a amuțit. Sistemele de electricitate care au funcționat fără pauză vreme de zeci de zile sunt lăsate și ele să se odihnească. Sunt zorii unei noi zile la Wuhan. Salvatori reușesc să își tragă sufletul, în sfârșit … pentru o vreme. Pentru că, după câteva zile de odihnă, se vor întoarce în spitalele din întreaga țară, unde vor fi primiți și apreciați ca adevărați eroi!

Autoritățile chineze au închis, marți, ultimele două spitale temporare organizate la Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din provincia Hubei, marcând închiderea tuturor celor 16 spitale temporare. Evenimentul marcat cu emoții greu de descris, privind pacienții recuperați și lăsați să plece acasă, cadrele medicale epuizate, dar mai ales modul în care chinezii exprimă bucuria victoriei în bătălia cu epidemia COVID-19.

După câteva zeci de zile de efort, după ce zeci de mii de localnici din Wuhan au fost ajutați să treacă cu bine peste epidemie, despărțirea pacienților de cadrele medicale s-a făcut cu intensă emoție, cu îmbrățișări, lacrimi de bucurie și tradiționalele cântece și dansuri de bucurie.

În perioada 5 Februarie – 10 Martie, cele 16 spitale temporare din Wuhan au primit un număr total de 13.000 de pacienți.

Vicepreședintele Academiei Chineze de Inginerie și președinte al Academiei Chineze de Științe Medicale, Wang Chen, a declarat că spitalele temporare au fost create prin utilizarea unor resurse sociale minime și a celor mai simple spații, pentru a extinde capacitatea de tratament și pentru a admite un număr cât mai mare de pacienți, în un timp cât mai scurt.

La Wuhan se respiră, de la o zi la alta, tot mai liniștit. Orașul își revine după o perioadă de încercare și tensiune greu de imaginat. China duce ultimele lupte în războiul pe care l-a câștigat, trecând de mai multe zile la acordarea de sprijin internațional, în Europa, Asia, și Africa, unde a trimis suport uman, medical și logistic. Chinezi ajută în liniște, cu modestie, fără să facă paradă!

Potrivit informațiilor prezentate, miercuri dimineața, de autoritățile chineze pentru sănătate, la nivelul întregii Chine au fost rapoarte 24 de noi cazuri confirmate cu infecție COVID-19 și 22 de decese (toate în provincia Hubei).

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, la nivelul întregii țări au fost înregistrate până astăzi  80.995 cazuri, din care 61.564 au fost eliberate după recuperare, iar pentru 16.145 se continuă tratamentul. În 3.162 de cazuri au fost constatat decesul.
De asemenea, numărul cazurilor importate cu COVID-19 a ajuns, la nivelul întregii țări la 79.

FORȚA WUHAN! FORȚA CHINA!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.