China | Măsuri pentru ajutorarea Spaniei împotriva COVID-19

China dorește să ajute Spania pentru ca aceasta să depășească epidemia cu noul coronavirus cât mai curând posibil, a declarat Consilierul de stat – ministrul chinez de Externe, Wang Yi (foto), în cadrul dialogului telefonic avut duminică cu ministrul spaniol al de Externe, Arancha Gonzalez Laya, la solicitarea acesteia.
Potrivit Xinhua, Wang Yi a transmis că autoritățile chineze vor demara o serie de acțiuni pentru a ajuta Spania, fiind decise să ofere de urgență asistență medicală potrivit nevoilor Spaniei, să deschidă canalele comerciale pentru ca Spania să importe de urgență echipamente de protecție personală și materiale medicale, să declanșeze dialogul medical prin videoconferințe și la nevoie să fie trimise echipe medicale specializate  din China în Spania.

De asemenea, autoritățile centrale chineze vor încuraja orașele din China înfrățite cu entități din Spania să ofere ajutor și să fie pregătite să îmbunătățească schimbul de experiență în domeniul combaterii noului coronavirus. Mai mult, orașele înfrățite vor fi pregătite să trimită în Spania experți medicali, dacă autoritățile de la Madrid vor considera util.

Înregistrând un progres esențial în lupta internă împotriva epidemiei cu COVID-19, China este dispusă să ofere ajutorul necesar, pe baza nevoilor și solicitărilor primite din străinătate, a mai arătat ministrul Wang Yi, în condițiile în care autoritățile de la Beijing consideră că lupta împotriva pandemiei este o responsabilitate comună a tuturor țărilor. Țările ar trebui să își coordoneze eforturile și să țină lupte împreună până la sfârșit, atât timp cât va mai exista fie și numai o singură țară aflată sub amenințarea bolii, a subliniat Wang.

De partea cealaltă, ministrul spaniol de Externe, Arancha Gonzalez Laya a transmis aprecierea Madridului pentru progresele înregistrate de China în lupta cu epidemia, exprimând în numele guvernului spaniol recunoștința pentru sprijinul acordat de China.
Gonzalez a prezentat măsurile adoptate de guvernul spaniol pentru limitarea răspândirii epidemiei, subliniind că țara se confruntă cu unele dificultăți, cum ar fi deficitul resursele medicale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.