COVID-19 | China trimite ajutoare medicale în Spania!

China va trimite ajutoare medicale în Spania, pentru a susține eforturile de contracarare a epidemiei cu noul coronavirus, a anunțat Consilierul de stat – ministrul chinez de Externe, Wang Yi.

În cadrul unui dialog telefonic avut, duminică, cu Arancha Gonzalez Laya, ministrul spaniol de Externe, oficialul chinez a promis ajutor urgent de materiale medicale potrivit nevoilor Spaniei. De asemenea, WANG Yi a anunțat deschiderea canalelor comerciale pentru ca țara să poată importa de urgență echipamente de protecție personală și materiale medicale.

Spania are înregistrate 6.250 de cazuri confirmare de infecție cu noul coronavirus și 193 de decese, fiind a doua țară europeană cea mai afectată de COVID-19, după Italia care înregistrează 17.750 cazuri confirmate și 1.441 decese.
Premierul Pedro Sanchez a decretat stare de urgență la nivel național, pentru o perioadă de 15 zile, începând cu data de 14 martie.

CHINA | Al doilea avion cu ajutoare a plecat spre Italia

China a trimis deja în Italia trei avioane cu ajutor medical și o echipe de medici, pentru a ajuta țara să pună sub control epidemia cu noul coronavirus!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.