Wuhan a reluat transportul feroviar de marfă către Europa

Transportul feroviar de marfă China-Europa, cu plecare din orașul Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, a fost reluat sâmbătă, prima garnitură fiind încărcată în principal cu echipamente și materiale de protecție medicale, anunță China Daily. Prima garnitură cu direcția Europa, plecată după declanșarea focarului de epidemie, include 50 de containere de marfă și va acoperi, în 15 zile, distanța Wuhan – Duisburg (Germania).

Potrivit autorităților din Wuhan, aproape 90% din totalul mărfurilor încărcate în garnitura de tren sunt produse locale, între care 166,4 tone de materiale medicale. De asemenea, spre Europa sunt transportate piese auto, electronice și cabluri de telecomunicații, cu destinația finală Germania, Franța, Ungaria, Cehia și Polonia.

La rândul său, serviciul de transport feroviar de marfă China-Europa, cu plecare din Hefei, provincia chineză Anhui, cu stații finale Germania, Rusia, Kazahstan și Uzbekistan, a fost reluat începând cu săptămâna trecută, principalele mărfuri exportate fiind mașini, frigidere, mașini de spălat, piese auto, electronice și materiale medicale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.