CHINA | Principale repere în diagnosticarea COVID-19

Autoritățile chineze prezintă public informații care vin să clarifice imaginea simptomatică generată de noul coronavirus, pornind de la incidența ușoară, până la cazurile severe.
După cum se poate observa în graficul alăturat, primele simtome sunt similare răcelii și gripei: congestie nazală, curge nasul, mialgie la nivelul gâtului și în unele cazuri diaree.

Apoi, pacienții în stare severă dezvoltă dispnee și/sau hipoxemie, după o săptămână de la infestarea cu COVID-19.

Unii pacienți în stare critică prezintă temperatură scăzută sau temperatură obișnuită pe durata bolii.

Copiii și pacienții neonatali pot avea simptome atipice. De asemenea, o prezență a simptomelor gastro-intestinale, cum ar fi vărsături și diaree, sau stări de letargie și dificultate în respirație.

De obicei, pacienții cu simptome ușoare nu dezvoltă pneumonie, dar au temperatură scăzută și prezintă o ușoară oboseală.

Statistica arată că majoritatea pacienților au un prognostic bun și favorabil.

Prognosticul este mai scăzut în cazul vârstnicilor și al pacienților cu boli cronice.

De asemenea, statistica arată că în cazul copiilor simptomele sunt relativ ușoare.

COVID-19 | Metodele aplicate de China pentru tratarea noului coronavirus

AICI am prezentat principalele moduri de intervenție medicală aplicate în China, pe trei direcții, agreate și recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS): (1) cazuri confirmate dar care nu prezintă simptome(2) cazuri care prezintă probleme de respirație, febră, deshidratare, oxigen scăzut în sânge, inflamații pulmonare, și necesită îngrijire medicală după internarea în spital și (3) pentru pacienții cu cazuri severe și critice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.