COVID-19| China asigură ajutor medical de urgență Belgiei

China este dispusă să facă tot posibilul pentru a ajuta Belgia să depășească dificultățile existente în aprovizionarea cu materiale medicale, pe fondul pandemiei cu noul coronavirus, a declarat președintele Xi Jinping în cadrul unei convorbiri telefonice avute, astăzi, cu Regele Philippe. (FOTO: Xi Jinping în Belgia, 1.04.2014)

Potrivit informațiilor oferite de Beijing, autoritățile chineze sunt dispuse să împărtășească experiența anti-epidemică cu Belgia, privind prevenirea și controlul focarului, și să se alăture eforturilor pentru cercetarea și dezvoltarea vaccinurilor și medicamentelor.

Arătând că RP Chineză s-a angajat să promoveze noțiunea de comunitat cu un viitor comun pentru omenire și să intensifice eforturile de promovare a cooperării internaționale pentru combaterea pandemiei, Xi Jinping a subliniat că Beijingul va acorda prioritate reluării și creșterii capacităților de producție în domeniul materialelor medicale, luând măsuri pentru a asigura calitatea, astfel încât să poată oferi cât mai multe livrări posibile pentru lupta globală împotriva COVID-19.

De partea cealaltă, Regele Philippe a declarat că experiența Chinei în punerea sub control a noului coronavirus este importantă și benefică pentru toate țările, în acest sens salutând contribuțiile Chinei în sprijinirea altor țări luptea anti-pandemică.

Regele Belgiei a afirmat că ajutorul urgent în furnizarea de echipamente medicale de protecție necesare arată că RP Chineză este „un adevărat prieten” al Belgiei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.