COVID-19 | China crește perioada de carantină și supraveghere la 28 de zile

Consiliului de Stat al Chinei a adoptat un nou regulament pentru consolidarea gestionării cazurilor asimptomatice de infecție COVID-19, regulament care prevede că toți pacienții asimptomatici sunt supuși unei carantine centralizate de 14 zile, urmată de o perioadă de 14 zile de supraveghere.

Cazurile asimptomatice infectate trebuie ținute în carantină centralizată timp de 14 zile. În timpul izolării, dacă dezvoltă oricare dintre simptomele clinice, vor fi declarate cazuri confirmat și transferate imediat într-o instituție medicală desemnată pentru tratament.

Cazurile asimptomatice infectate pot fi eliberate din carantina centralizată după 14 zile, după două rezultate negative consecutive ale testelor cu acid nucleic, făcute la un interval de cel puțin 24 de ore.

COVID-19 | Toți cei care ajung la Beijing sunt testați și incluși în carantină, cu plată!

De asemenea, toate persoanele cu care cazul asimptomatic a intrat în contact vor fi, de asemenea, puse în carantină centralizată timp de 14 zile, pentru supraveghere medicală.

Persoanele infectate asimptomatice care sunt eliberate din carantina centralizată vor urma o perioadă de monitorizare de 14 zile, de la data ultimei expertize medicale. În plus, persoanele în cauză vor trebui să meargă la spitalul desemnat pentru consultări suplimentare, respectiv în a doua și a patra săptămână, după externare, pentru evaluarea stării de sănătate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.