Un procuror american de tip DNA acuză pandemia „inutilă”, China consideră acțiunea un „litigiu frivol”!

Este pentru a doua oară în ultima lună când, în SUA, este luată inițiativa unui proces intentat Chinei pe tema pandemiei COVID-19.

Procurorul General al statului Missouri, Eric Schmitt (foto), a intentat zilele trecute un proces împotriva guvernului de la Beijing, acuzând că oficialii chinezi sunt „responsabili pentru decesele enorme, suferința și pierderile economice pe care le-au provocat lumii, inclusiv missourienilor”.

Replica ministerului chinez de Externe a venit sec: „acest tip de proces invită doar la ridicol”, este un „litigiu frivol”.

În fond, reprizele de replici dure SUA-China au devenit atât de firești, încât spectaculoasă caută să fie doar exploatarea deșănțată din mass-media occidentală. Cine nu a înțeles că, în fond, atacurile americane fac parte din scenariul deja obositor aplicat de SUA la adresa oricărui guvern sau partid politic încăpățânat în a refuza supunerea față de Washington.

Să mai subliniem un aspect pe schimbul de replici SUA-China oferit de epidemia, ulterior pandemia COVID-19.

Prin reprezentanți oficiali, China a acuzat SUA de faptul că au plantat noul coronavirus la Wuhan, arătând că „ar putea fi armata americană cea care a adus epidemia la Wuhan„.

La noul atac american, lansat de la Missouri, Ministerul chinez de Externe, prin purtătorul de cuvânt Geng Shuang, a reiterat faptul că dincolo de deschiderea și transparența dovedite, a informat SUA cu privire la evoluția de la Wuhan încă de la data de 3 Ianuarie 2020. „SUA au acces nelimitat la informații și date din China. China a adus contribuții semnificative la lupta globală împotriva pandemiei.

Catalogând acțiunea drept un proces care nu reprezintă nimic decât „un litigiu frivol care sfidează teoria de bază a legii”, Gen Shuang a subliniat că, potrivit dreptului internațional, „instanțele americane nu au nicio competență cu privire la acțiunile suverane întreprinse de guvernele chineze de la toate nivelurile”.

În aceste condiții, un astfel de litigiu frivol nu va ajuta SUA să ofere un răspuns ferm epidemiei și nici nu va contribui la cooperarea globală, a mai susținut oficialul chinez.

Urmărind cele patru capete de „acuzare” lansate de Procurorul General Eric Schmitt, putem observa fragilitatea acuzațiilor cu care ne-a obișnuit DNA-ul păstorit de Laura Kovesi. Vezi AICI „acuzațiile cheie”

În comunicatul emis la 21 Aprilie 2020 de Biroul Procurorului General al statului Missouri, (vezi AICI) se arată că „într-o acțiune istorică (!? – nm.), procurorul general din Missouri, Eric Schmitt, a intentat astăzi o acțiune împotriva guvernului chinez, a Partidului Comunist Chinez și a altor oficiali și instituții chineze”, care au „provocat o pandemie globală inutilă și care putea fi prevenită”.

Cum poți lua în serios un procuror care promovează o logică potrivit căreia o pandemie este inutilă (cea „generată” de China), în timp ce o alta ar putea fi … utilă? Probabil una care nu este generată de China!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Un procuror american de tip DNA acuză pandemia „inutilă”, China consideră acțiunea un „litigiu frivol”!

  1. Pingback: STUDIU | Covid-19, prezent în Los Angeles înaintea focarului de la Wuhan! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.