Liceenii din Beijing au reluat școala

Aproximativ 49.900 de elevi din anii terminali, care vor participa în această vară la examenul Gaokao (bacalaureat), din 254 de licee din capitala Beijing, au reluat luni cursurile, după mai mult de două luni de pauză impusă de epidemia de coronavirus.
Autoritățile locale au asigurat dezinfecția în toate școlile și spațiile aferente. De asemenea, au pregătit peste două milioane de măști elevi și întregul personal școlar, anunță China Daily.

Accesul în compusurile școlare se face în urma unei testări medicale sumare (temperatura corporală) și în baza codului de verificare a deplasării în ultimele două săptămâni.

Școlile din Beijing se redeschid în cadrul unui plan de urgență

Pe baza numărului de telefon și a unui progam APP, pentru fiecare rezident din China se poate verifica dacă a fost sau nu prezent, în ultima perioadă, într-o zonă de risc epidemiologic.

Numărul total al elevilor din anii terminali din Beijing este, în 2020, de 51.226. Din total, doar 49.979 au reluat astăzi școala, peste 800 de elevi fiind în izolare, iar peste 300 nu se află în Beijing.

Majoritatea celor care au reluat astăzi școala vor susține, în perioada 7-10 iulie a.c., examenele de admitere la facultate.

Capitala Beijing are, în prezent, peste 1,3 milioane de elevi înscriși în școlile primare, medii și liceale.

Potrivit raportărilor de luni dimineața, autoritățile medicale din capitala Beijing mai au în supraveghere 59 de cazuri COVID-19. De la începutul epidemiei, la Beijing au fost înregistrate 593 de cazuri: 525 recuperate și 9 decese.

Astăzi, în China sunt raportate 84.341 cazuri: 78.558 recuperate, 4.634 decese, 1.140 încă sub supraveghere medicală.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.