Parlamentul Chinei s-a reunit în sesiunile plenare anuale

Peste 2.900 de delegați din întreaga Chină s-au reunit la Beijing pentru a participa la sesiunile Comitetului Național al Conferinței Consultative a Politicii Populare Chineze (CPPCC), cel mai înalt organism consultativ politic din China, și la lucrările Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din China (ANRPC). Evenimentele programate la Marea Sală a Poporului din Beijing, marchează începerea reuniunilor naționale anuale politice din China, cunoscute sub titulatura „sesiunile de primăvară”.

Programate în mod tradițional în luna martie, sesiunile din acest an au fost amânate din cauza epidemiei COVID-19 care a afectat întreaga societate chineză. De altfel, evenimentul de azi a debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor și eroilor epidemiei.

La lucrările Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din China (ANRPC) și Conferinței Consultative a Politicii Populare Chineze (CPPCC), programate în perioada 21-27 Mai, vor participa aproximativ 2.900 de delegați din întreaga Chină, care vor examina rapoartele de lucru pe anul 2019 ale guvernului central, organelor judiciare naționale și instituțiilor centrale. De asemenea, anul acesta cele două foruri vor aviza modificările Codului Civil din China. Un subiect special pe agenda discuțiilor celor două foruri legislative chineze va fi reprezentat de epidemia COVID-19 și efectele generate în plan social și economic.

Unul dintre proiectele care vor intra în analiză și aprobare finală va viza ţintele legate de eradicarea sărăciei şi dezvoltarea urbană, în condiţiile în care, China a anunțat eradicarea sărăciei până la finalul anului în curs. Datele aferente sesiunilor anuale 2019 arătau că numărul celor care au ieșit din sărăcie a fost de 13,86 milioane.

Delegații (deputații) participanți la sesiunile anuale sunt aleși prin vot, pe o perioadă de cinci ani, din rândul funcționarilor, tuturor domeniilor sociale și economice, din rândul tututor categoriilor sociale și etniilor, așa încât să fie reprezentați oamenii de știință, antreprenorii, medicii, avocații, profesorii, fermieri, agricultorii, constructorii și chiar lucrătorii migranți.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ANRPC 2020, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.