COVID-19 | Companiile internaționale reiau zborurile către China

Companiile aeriene internaționale încep să reia zborurile către China, după o diminuare a restricțiilor pe fondul masurilor interne la pandemia Covid-19.

Lufthansa, parte a celui mai mare grup de companii aeriene din Europa, a reluat zborurile spre China, cu o cursă săptămânală Frankfurt – Shanghai.

Delta Air Lines a reluat zborurile din China, în această săptămână, cu două plecări pe săptămână în Shanghai, în timp ce United Airlines va relua zborul pe ruta San Francisco – Shanghai, via Seul, începând cu 8 Iulie.

China a introdus politica “Five Ones” la sfârșitul lunii Martie, în cadrul eforturilor de a reduce numărul de cazuri de coronavirus importate. Astfel, a fost permis un singur zbor săptămânal de pasageri pe o linie aeriană.

Această politică, alături de zborurile suspendate din cauza prăbușirii cererii, a determinat o scădere a numărului de companii internaționale care operează rutele de pasageri în China de la 123, la 28. În același timp, numărul companiilor aeriene chineze care încă mai asigură zboruri a scăzut de la 30, la 19, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Aviației Civile din China (CAAC).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.