CHINA | 17 Condamnări la moarte și închisoare pe viață pentru droguri și crimă organizată

O instanță de judecată din provincia chineză Hunan a dispus sentințe cu moartea și închisoare pe viață pentru membrii unui grup de crimă organizată format din 17 persoane. Acuzațiile pentru care au fost găsiți vinovați cei 17 sunt: constituirea de organizație în stil mafiot, transport și vânzare de drogurilor, omuciderea, rețineri ilegale de persoane și viol.

Liderul grupului, Z.D., a fost condamnat la moarte, instanța dispunând și privarea de drepturi politice pe viață și confiscarea tuturor bunurilor.

Ancheta a demonstrat Z.D. a recrutat consumatori de droguri pe care îi folosea în activități infracționale precum traficul de droguri, rularea de fonduri în sălile de jocuri de noroc și pe platformelor de jocuri de noroc online, începând cu anul 2017. Instanța a reținut și faptul că gruparea condusă de acesta a distribuit peste 30 de kilograme de droguri.

Celelalte 16 persoane reținute au primit pedepse cu moartea, detenție pe viață și închisoare de la 12, la 25 de ani.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.