CHINA | Bărbat executat după o crimă dublă, pe fondul COVID-19

Un bărbat de 23 de ani din provincia chineză Yunnan a fost executat, joi, după ce o instanță superioară a reconfirmat pedeapsa cu moartea, sub acuzația de omor cu două victime, în urma unei altercații înregistrate la un filtru epidemic COVID-19.

Mass media chineze informează că M.J. a înjunghiat mortal o femeie și un bărbat responsabili la un filtru epidemic organizat la data de 6 Februarie a.c., după ce a fost filmat cu telefonul în timp ce încerca să mute barierele și refuza să asculte indicațiile primite pentru a se conforma controlului.

COVID-19 în China 2020

După prima sentință în care a fost condamnat la moarte, tânărul a făcut apel însă Înalta Curte Populară din Yunnan a respins acțiunea la data de 30 Martie. Ulterior, sentința a fost reconfirmată de Tribunalul Popular al Chinei. Instanțele au apreciat că  J.M. a avut un comportament soldat cu o tragedie și un efect extrem de negativ asupra societății.
Sentința cu moartea a fost dispusă pe fondul recidivei, după ce J.M. mai fusese condamnat la închisoare, pentru pentru vătămare corporală.

Curtea Intermediară Populară din prefectura Honghe, provincia Yunnan, i-a permis condamnatului să se întâlnească cu membrii familiei înainte de executare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.