China răspunde și sancționează patru oficiali și o organizație SUA, pe tema Xinjiang

Ministerul chinez de Externe a anunțat că autoritățile de la Beijing au decis sancționarea unui număr de patru oficiali și o organizație americane, ca răspuns la sancțiunile dispuse de SUA mai multor oficiali chinezi din Regiunea Autonomă Xinjiang-Uygură.

Potrivit purtătorului de cuvânt Hua Chunying, cei patru oficiali americani sunt: senatorul Marco Rubio, senatorul Ted Cruz, membrul Camerei Reprezentanților, Chris Smith, și Ambasadorul Departamentului de Stat al SUA pentru libertatea religioasă internațională, Sam Brownback. De asemenea, Comisia executivă a Congresului SUA pentru China va fi supusă sancțiunilor.

Decizia Beijingului vine după ce, la data de 9 Iulie, SUA au impus sancțiuni unei instituții guvernamentale chineze și unui număr de patru oficiali chinezi din Xinjiang.

China răspunde SUA și lansează somații agențiilor de presă americane!

Autoritățile chineze consideră decizia americană drept o ingerință gravă în afacerile interne ale Chinei, devizie care încălcă grav normele de bază care reglementează relațiile internaționale, având ca efect prejudicierea relațiilor China-SUA. Aceasta în condițiile în care afacerile din Xinjiang sunt în întregime afaceri interne ale Chinei, Statele Unite neavând niciun drept și nici capacitatea să intervină.

Hua Chunying a subliniat că guvernul chinez este hotărât să protejeze suveranitatea națională, interesele de securitate și dezvoltare, să combată terorismul, separatismul și extremismul religios, dar și să se opună amestecului străin în afacerile Xinjiang și în general în afaceri interne ale Chinei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.