COVID-19 | Spania, Italia, Brazilia, SUA, Franța au avut cazuri înaintea Chinei!

Organizația Mondială a Sănătății și institutele naționale de sănătate din mai multe țări au prezentat argumente științifice potrivit cărora noul coronavirus SARS-CoV-2/Covid-19 a fost prezent în diverse zone de pe glob cu mult timp înainte de a fi raportat de autoritățile din China.

Studiile demonstrează prezența Covid-19 în: Spania (Martie 2019), Italia (Septembrie/Noiembrie 2019), Brazilia (Noiembrie 2019), SUA și Franța (Decembrie 2019), cu până la nouă luni înaintea declarării epidemiei la Wuhan, în China.

SPANIA – Martie 2019

Specialiștii în virusologie din Spania au anunțat că au depistat urme ale noului coronavirus Covid-19 într-un eșantion de ape uzate din Barcelona, colectate în luna Martie 2019, cu nouă luni înainte de identificarea bolii în China.

Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Barcelona a identificat noul coronavirus în eșantioanele de apa reziduală colectate în data de 12 Martie 2019. Descoperirea a avut loc după ce s-au efectuat teste pe probe prelevate în perioada Ianuarie 2018 – Decembrie 2019, fiind identificată prezența genomului noului coronavirus.

„Nivelul prezenței SARS-CoV-2 (Covid-19) a fost scăzut, însă rezultatele au fost pozitive”, a declarat Albert Bosch, coordonatorul echipei de cercetare din cadrul Universității din Barcelona.

Oficial, Spania a raportat primul caz Covid-19 la 31 Ianuarie 2020.

ITALIA – Septembrie/Noiembrie 2019

Un studiu realizat de Institutul Național al Cancerului (INT) din Milano arată că noul coronavirus Covid-19 a fost prezent în Italia încă din luna Septembrie 2019. În probele de sânge prelevate în regiunea Lombardia a fost identificată prezența anticorpilor împotriva virusului Sars-Cov-2.
Cercetările derulate de specialiștii italieni au arătat că 11,6% din aproape 1.000 de voluntari sănătoși care au luat parte la un screening al cancerului pulmonar au dezvoltat anticorpi coronavirus, înainte ca boala să fie detectată oficial în Italia.
În cadrul unei alte cercetări, derulate de Universitatea din Siena, s-a demonstrat că patru dintre cazurile pozitive la anticorpii noului coronavirus datează din prima săptămână a lunii Octombrie 2019, fapt care arată că indivizii în cauză au fost infectați în luna Septembrie.

O altă cercetare, efectuată de o echipă de cercetători din cadrul Universității din Milano au stabilit că secvențele genetice ARN ale virusului SARS-CoV-2 (Covid-19) au fost prezente în Italia încă din luna noiembrie 2019, la o persoană de 25 de ani care s-a prezentat la medic reclamând o dermatită.

În cercetarea publicată de „British Journal of Dermatology”, au fost analizate biopsiile cutanate ale pacienților din Milano cu dermatoze și tampoane PCR pozitive pentru SARS-CoV-2 în diferite stadii ale infecției, rezultatele fiind comparate cu biopsiile cutanate a 20 de pacienți nediagnosticați cu dermatoză COVID-19, care prezentau un risc crescut de infecție cu COVID-19.

Astfel, au fost considerați cu risc crescut, deoarece fie prezentau simptome ușoare de COVID-19, fie erau în contact strâns cu indivizi pozitivi pentru SARS-CoV-2.

Oficial, Italia a raportat primul caz Covid-19 la 31 Ianuarie 2020.

BRAZILIA – Noiembrie 2019

O cercetare derulată de Universitatea Federală Santa Catarina (UFSC) din Brazilia, în care au fost analizate probele de apă de canalizare, prelevate în luna Noiembrie 2019 în orașul Florianopolis, a demonstrat prezența noului coronavirus.

Constatarea plasează cu cu două luni mai devreme existența Covid-19 în zona americană, față de primul caz oficial confirmat COVID-19, la 21 Ianuarie 2020, în SUA.

Oficial, Brazilia a raportat primul caz Covid-19 la 7 Februarie 2020.

SUA – Decembrie 2019

Unui studiu realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică din Statele Unite ale Americii, a demonstrat că încă de la jumătatea lunii Decembrie 2019 pe teritoriul SUA au exista infecții Covid-19.

În studiul publicat în revista „Clinical Infectious Diseases”, la data de 30 Noiembrie 2019, cercetătorii CDC au prezentat rezultatele testelor de sânge, prelevate de la 7.389 de donatori voluntari, colectate de Crucea Roșie Americană în perioada 13 Decembrie 2019 – 17 Ianuarie 2020. În sângele colectat, la 106 donatori au fost identificați anticorpi specifici Covid-19, fapt care confirmă prezența noului coronavirus în SUA încă de la jumătatea lunii Decembrie 2019.

Un alt studiu, realizat de cercetători de la UCLA, a prezentat informații potrivit cărora noul coronavirus ar fi fost prezent în Los Angeles încă de la sfârșitul lunii Decembrie 2019. Echipa de cercetare a detectat o creștere cu 50% a numărului de pacienți care s-au prezentat cu boli respiratorii la unitățile de sănătate din Los Angeles, în lunile anterioare declarării pandemiei.

Cercetătorii au evaluat peste zece milioane de fișe din sistemul de sănătate și de vizite ale pacienților în ambulatoriul UCLA Health, din perioada 1 Decembrie 2019 – 29 Februarie 2020, comparând informațiile cu date din același interval din ultimii cinci ani.

Studiul, susținut de Departamentul de Medicină al UCLA, arată că vizitele în ambulatoriu care au solicitat îngrijire pentru tuse au crescut cu peste 50%, fiind depășit numărul mediu de vizite pentru aceeași problemă medicală din ultimii cinci ani cu peste 1.000 de cazuri.

„Majoritatea studiilor COVID-19 evaluează datele despre spitalizare, dar ne-am uitat și la stabilirea unei clinici mai extinse, în care majoritatea pacienților apelează mai întâi la îngrijiri medicale atunci când apar boli și simptome”, a declarat Joann Elmore, autor principal al studiului, profesor de medicină la la UCLA.

Oficial, SUA au raportat primul caz Covid-19 la 19 Ianuarie 2020.

FRANȚA – Decembrie 2019

Potrivit Dr. Yves Cohen, șeful secției ATI din cadrul Spitalului Avicenne din Paris, noul coronavirus a fost semnalat în Franța încă de la la data de 27 Decembrie 2019.

În cadrul unui interviu acordat BFMTV, la 3 Mai 2020, Cohen a declarat că echipa sa medicală a revizuit rezultatele testelor la 24 de pacienți cu infecții respiratorii și a dat rezultate negative pentru gripă și alte tipuri de coronavirus, în Decembrie 2019 și Ianuarie 2020. Dintre cei 24, un pacient a fost testat pozitiv Covid-19. Testarea a avut loc în spital, la data de 27 decembrie, cu o lună înaintea confirmării oficiale a primelor cazuri în Franța.

Pacientul în cauză a fost bolnav timp de 15 zile, a transmis virusul la cei doi copii ai săi, dar nu și soției.

Oficial, Franța a raportat primul caz Covid-19 la data de 24 Ianuarie 2020.

Pe fondul acestor situații, un grup de cercetători ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se află în China, la Wuhan, de la data de 14 Ianuarie, finalizând astăzi perioada de 14 zile de carantină.

Aceștia urmează ca, alături de specialiștii chinezi, să încerce identificarea originii noului coronaviruscare a afectat orașul Wuhan, unde au fost raportate pentru prima dată cazuri COVID-19.

Oficialii OMS și chinezi au subliniat că urmărirea originii noului coronavirus este o problemă științifică, extrem de serioasă și complicată, care ar trebui să fie condusă de oameni de știință și experți medicali, nu de politicieni.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la COVID-19 | Spania, Italia, Brazilia, SUA, Franța au avut cazuri înaintea Chinei!

  1. Pingback: Rădăcinile pandemiei COVID-19 sunt anterioare „momentului” Wuhan! | Octavpelin's Weblog

  2. Pingback: OMS: Niciunul dintre cei care acuză China pentru pandemia Covid-19 nu a prezentat vreo dovadă! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.